Bjelasnica Logo

Skijanje & Snowboard

Gdje se heroji staza susreću sa freeriderima

Bez obzira da li ste ljubitelj staza ili freeride profesionalac, to jest ljubitelj spusta na neuređenim stazama, glavna stvar je spust. Brzo ili lagano, na skijama ili dasci – i to usred planina Bjelašnica i Igman. Ova dva skijaška centra osiguravaju zabavu na stazama svih nivoa težine. Ali to nije sve: ne samo da su brzi spustovi vrhunac sami po sebi, već i moderni ski liftovi s kojima se lako možete popeti da biste ponovo krenuli. Na vama je da li ćete koristiti savršeno uređene padine ili ćete provlačiti jednu za drugom kroz blistavi puder.

Bjelašnica je jedna od najpopularnijih planina u Bosni i Hercegovini koju posebno tokom zimske sezone posjeti na stotine hiljada ljudi, od lokalnog stanovništva do brojnih drugih gostiju, sve češće posebno iz zemalja regije

Staze na Babinom Dolu spadaju u sami vrh evropskih ski staza. Skijalište raspolaže sa osam ski staza i pet dječijih staza, te sa tri žičare i pet ski-liftova, koji voze i do samog vrha Bjelašnice, na 2.067 metara nadmorske visine. Bjelašnica je prema tome jedinstvena i autentična planina koja svakako predstavlja jedan od brojnih dragulja bh. prirode.

Dio staza je osvjetljen visokokvalitetnom takmičarskom rasvjetom za noćno skijanje, a Ski centar posjeduje i instaliran sistem za vještačko osnježavanje staza.Modernizacija vertikalnog transporta, osim postavke šesterosjedne žičare, obuhvata postavku četverosjedne žičare od međustanice do samog vrha Bjelašnice.

Detaljniji pregled ski staza i cjene.

 

 

Video ski centar Bjelašnica

 

Video ski centar Igman, Malo polje