Bjelasnica Logo

Izleti

Savršenstvo prirode i zdravo disanje

Područje Bjelašnice i Igmana nudi obilje prostora za istraživanje i avanturu. Pogled koji oduzima dah, impresivno iskustvo posvuda.

Koliko su različiti interesi, toliko različite kao i ponude: Ovisnici o adrenalinu brzo postaju oduševljeni izazovom na otvorenom. Oni koji traže mir i tišinu šetaju ovim područjem sa dvije konjske snage. Oni koji su gladni otkrića mogu se vidjeti kako šetaju kroz Bjelašnicu i Igman, a ljubitelji fotografije i Instagrammeri su zadivljeni savršenstvom prirode. Svima im je jedna zajednička stvar: uživaju u odmoru, upravo ovdje, na Dinasrskom gorju.

 

Planina Igman je vrijedna destinacija za one koji žele brda i krajolik. Planina visoka 1.500 metara, koja se nalazi 12 km od centra Sarajeva, bila je mjesto za nordijsko skijanje, biatlon i skijaške skokove tokom Zimskih olimpijskih igara 1984. godine. Igman je popularno mjesto za izlete na otvorenom, trčanje na stazama i brdski biciklizam.
Za trčanje postoje brojne opcije. Postoji 39 km staza za nordijsko skijanje, koje se ljeti koriste za brdski biciklizam i trčanje. To su mješoviti zemljani putevi koji vijugaju oko planine i neke krševitije staze. Nekoliko preporuka
Staze na Velikom polju. Puno opcija. Brdovito, ali prilično lagano podnožje. Kombinacija otvorenog terena sa prekrasnim alpskim pogledom i nekim šumovitim dijelovima.
Staze na Malom polju. Još jedna pristupna tačka za isti sistem staza.

 

 

na raspolganju je više nego dovoljno parking mjesta za izletnike.