Bjelasnica Logo
Početna | Završeni radovi na saobraćajnici prema Bjelašnici

Završeni radovi na saobraćajnici prema Bjelašnici

Objavljeno 11. Novembra 2021

Slijedi postavljanje bankina i saobraćajne signalizacije

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta danas je sa direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem obišao posljednje radove na obnovi saobraćajnice prema Bjelašnici.


Obnovljeno 587 metara

Na obnovljenoj dionici, dužine 587 metara, izvođeni su radovi na zamjeni sloja asfalta, izvršena je sanacija, postavljene su mreže za zaštitu kosina, a slijedi postavljanje bankina i saobraćajne signalizacije.

– Današnjim asfaltiranjem dijela saobraćajnice na dionici Trnovo-Pendičići-Dejčići-Ledići, ispunjen je ovogodišnji plan za rehabilitaciju regionalnog puta R442 Hadžići-Igman-Krupac. U ovoj godini put prema Bjelašnici dobio je novi kružni tok u dužini od 300 metara i rekonstruisanu trasu u dužini od dva kilometra – istakao je ministar Šteta.
Rok za izvođenje radova bio je 60 dana, a izvođač je firma Orman.

Radovi završeni u roku

– Iako smo se prilikom obnove ove dionice susreli s neobičnim izazovima, kada se prilikom drenaže obrušio materijal i otvorio svod pećine, radovi su završeni u roku. Za sve buduće projekte važno nam je da imamo realne rokove i tako ćemo djelovati i u narednom periodu – dodao je Šteta.

Trenutno je u izradi plan i program rekonstrukcije i rehabilitacije cesta za 2022. godinu.

Danas je ova dionica bila potpuno zatvorena za saobraćaj radi izvođenja radova, te je obezbijeđen alternativni pravac, a u popodnevnim satima je puštena u promet, saopćeno je iz Službe za protokol i pres KS. 

Izvor: avaz.ba