Bjelasnica Logo
Početna | Turistička zajednica KS predstavila sadržaje “Zimskog kalendara dešavanja” i SWF-a

Turistička zajednica KS predstavila sadržaje “Zimskog kalendara dešavanja” i SWF-a

Objavljeno 25. Decembra 2021

Turistička zajednica Kantona Sarajevo raspisala je dva javna poziva kojima dodjeljuje bespovratna finansijskih sredstva za programe i projekte značajne za razvoj i promociju turizma Kantona Sarajevo, a čija će realizacija biti u periodu od 25. decembra 2021. do 21. marta 2022. godine.

Pozivi su raspisani u cilju unapređenja, obogaćivanja turističke ponude, kreiranja kalendara zimskih dešavanja i novih turističkih proizvoda, saopćeno je iz TZ Kantona Sarajevo.

Više od stotinu pojedinačnih aktivnosti bit će realizovano kroz 40 podržanih projekata koji će se održati na preko deset različitih lokacija u tri mjeseca dešavanja. Kroz javne pozive Turistička zajednica KS ove zime će obezbjediti praznično ukrašavanje ulica i mostova Sarajeva kao i dekoracije na olimpijskim planinama.

Putem javnih poziva podržani su projekti iz različitih oblasti: zabava, kultura, sport, gastronomija, tradicija, koji će osigurati brojne kvalitetne sadržaje.

Muzički i zabavni sadržaji u gradu, na Bjelašnici, Igmanu i Trebeviću dovesti će regionalne zvijezde poput Crvene jabuke, Zabranjenog pušenja, Kiki Lesendrić i Piloti, Letu štuke, Regina, Konvoj kao i mlade muzičke nade, a ljubitelji elektronske muzike uživati će u nastupima poznatih DJ-eva.

Turistička zajednica KS podržava razvoj novih turističkih proizvoda pa će tako po prvi put ljubitelji zimskih sportova moći će dočekati Novu godinu na skijama, a zaljubljenici u adrenalinske sportove će dobiti priliku za obilazak Bjelašnice na krpljama.

Osigurana je i podrška sportskim događajima koji imaju međunarodni karakter i veliku vidljivost, te dovode zvijezde poput Ivice Kostelića i Elvedine Muzaferije.

Podrškom radu muzeja, kulturnih institucija i udruženja Turistička zajednica KS će dati doprinos revitalizaciji i prezentaciji i kulturno-historijskog nasljeđa, očuvanju tradicije, te razvoju gastro i festivalskog turizma.

Kroz zanimljive aktivnosti tokom cijele zime cilj je produžiti trajanje zimske turističke sezone, povećati broj turističkih dolazaka i noćenja, smanjiti sezonalnost turističkih posjeta te ponuditi turistima i lokalnom stanovništvu atraktivne i nove sadržaje.

Izvor: klix.ba