Bjelasnica Logo
Početna | Telemach Children Speed Camp 2023

Telemach Children Speed Camp 2023

Objavljeno 18. Novembra 2022

Nakon uspješno održanog drugog Telemach Speed Campa na Bjelašnici, organizator Ski Klub Olimpic najavio je treći na kojem će od 27. februara do 2. marta 2023. učestvovati Ivica Kostelić, ambasador kampa, te bh. olimpijci Ariana Boras, Igor Laikert, Edin Terzić i Sead Čaišević.

Ističu da će prve zvijezde trećeg po redu kampa zasigurno biti italijanski skijaš Kristian Ghedina (pobjednik na trkama Svjetskog kupa u spustu na nekim od najtežih staza – Wengen, Kitzbuhel, ValGardena, Beaver Creek, Chamonix), kao i Paola Magoni osvajačica zlatne  medalje u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama 1984. u Sarajevu.

Telemach Speed Camp je predstavljen i na ovogodišnjem kongresu Svjetske skijaške Federacije koji je održan u Cirihu od 27. do 30. septembra 2022. godine.

Telemach Speed Camp 2023. će kao i prethodnih godina okupiti desetine mladih skijaša iz nekoliko evropskih zemalja i kao jedinstven događaj pozicionirat će Bjelašnicu i Sarajevo u centar dešavanja tokom četiri dana trajanja, najavili su organizatori.