Bjelasnica Logo
Početna | Prijave za Vučko trail zatvaraju se 20. maja

Prijave za Vučko trail zatvaraju se 20. maja

Objavljeno 24. Aprila 2022

Najpopularnija trail trka u Bosni i Hercegovini, Vučko trail, sa učesnicima iz preko 20 zemalja svijeta održat će se i ove godine na planinama Bjelašnici i Visočici.

Prijave za trku se zatvaraju 20. maja, pa svi oni koji žele učestvovati, uplatu startnine trebaju izvršiti prije tog datuma.

Ove godine, Vučko Trail održava se u subotu, 18. juna, sa startom i ciljem trke na platou Olimpijskog skijališta Babin Do na Bjelašnici. Vučko Trail u svome sklopu nudi tri različite staze, prilagođene različitim tipovima trkača: zabavnu Zelenu dugu 13 km, atraktivnu Plavu stazu od 35 km i izazovnu Crvenu stazu od 61 km dužine. Sve tri staze prelaze preko livada, šuma i vrhova Bjelašnice. Plava staza obuhvata i jedan dio atraktivnog kanjona Rakitnice, dok će Crvena staza one najhrabrije i najspremnije pored Bjelašnice voditi i obroncima Visočice, te nazad do Babinog dola.

Od ove godine godine Vučko Trail donosi i novu kategoriju, Vučko Teams, na koju se mogu prijaviti formalne i neformalne grupe, kao i kompanije sa ekipama svojih uposlenika. Timovi su sastavljeni od minimalno 5 učesnika, a maksimalan broj učesnika u grupi je neograničen. Vučko Teams dio takmičenja će se odvijati na Zelenoj i Plavoj stazi, a na kraju trke biće svečano proglašeni najbolji timovi.

Vučko Trail je domaća planinska trka koja je od 2016. godine narasla sa 86 takmičara i takmičarki, do očekivanih preko 1000 trkačica i trkača ove godine. Trka nudi priliku za zabavu i takmičenje, a učešće mogu uzeti skoro svi, od djece do starijih, od rekreativaca do ozbiljnih takmičara.

Ako i vi želite biti dio Vučko Trail iskustva, zabaviti se i testirati svoje granice u prirodnom planinskom okruženju, osjetiti uzbuđenje avanture, upoznati se i družiti u ciljnoj ravnini, prijavite se na sljedećem linku i uplatite startninu prije 20. maja kada je zvanično zatvaranje prijava za ovu godinu.

Izvor: klix.ba