Bjelasnica Logo
Početna | Na stazi Kolijevka od ove sezone u funkciji će biti novi ski lift

Na stazi Kolijevka od ove sezone u funkciji će biti novi ski lift

Objavljeno 30. Septembra 2022

Na stazi za skijanje Kolijevka, na Bjelašnici, uskoro će biti postavljen novi ski lift, a nadležni su obećali da će od predstojeće skijaške sezone biti u funkciji.

Kako su saopćili iz Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman, danas je završena demontaža starog lifta kupljenog 1997. godine, a koji se koristio na austrijskim skijalištima. Napomenuto je da je ovaj lift proizveden 1969.

Novi lift će se koristiti na stazi koja je namijenjena djeci. Ukazano je da će se njime povećati sigurnost i broj korisnika.”U prvoj fazi gradi se jedna trasa lifta, dok će već u maju biti nastavljena gradnja drugog paralelnog lifta K2. U maju će biti nastavljena gradnja i sistema osnježavanja trase K2 lifta”, obrazloženo je.

Kako su podsjetili, izgradnjom duplog ski lifta bX iz prošle sezone, izmještanjem četverosjeda i izgradnjom novog lifta Kolijevka završava se rekonstrukcija postojeće infrastrukture. Naglašeno je da su u roku od 18 mjeseci zamijenjeni stari liftovi, za koje istaknuto da su stari više od 30 godina.

Izvor: klix.ba