Bjelasnica Logo
Početna | Članovi „Extreme Sport Sarajevo“ su se jednoglasno složili da njima nova godina nije mogla bolje krenuti.

Članovi „Extreme Sport Sarajevo“ su se jednoglasno složili da njima nova godina nije mogla bolje krenuti.

Objavljeno 2. Januara 2023

Prelijep prvi dan nove 2023. godine, temperaturom koja se kreće od 12 do 14 stepeni, podsjeća na proljeće. Snijega nema ali su članovi „Extreme Sport Sarajevo“ sa Mirvadom Zenunijem na čelu, odlučili maksimalno iskoristiti ovaj prelijepi januarski dan. 

Svi članovi ovog kluba su se jednoglasno složili da njima nova godina nije mogla bolje krenuti. Njih nekoliko iz kluba „Extreme Sport Sarajevo“ odlučili su se za hike&fly sa vrha Vito na Visočici. Uslovi na poletištu nisi bili idealni, imali su desni bok odnosno vjetar iz klanca Rakitnice, te je odluka da polete na tu stranu pojačala adrenalin na maksimum, iz razloga što dole u klancu nema alternative za slijetanje.  U slučaju da ne prebacie taj greben, čekalo bi ih veoma problematično slijetanje i veoma težak izlazak iz klanca. Ali godine iskustva u letenju paraglajdingom bile su na strani ovih iskusnih sportista te se sve je završilo po planu.

Bio je to prelijepo proveden dan i ulazak u 2023. sa stilom, rekao je za naš portal BJELASNICA.BA prvi čovjek ovog kluba Mirvad Zenuni.

 

Pogledajte video ovog prelijepog događaja.