Bjelasnica Logo
Početna | Bjelašnica puna skijaša na prvi dan nove godine

Bjelašnica puna skijaša na prvi dan nove godine

Objavljeno 4. Januara 2022

Prvi dan 2022. godine pojedini građani su odlučili provesti na planinama u blizini Sarajeva. Iako se očekivala velika posjećenost, broj posjetilaca na Bjelašnici je uobičajan, na Trebaviću čak i manji nego prethodnih vikenda.

Ljubitelji zimskih sportova, u prvom redu skijanja, koriste slobodne praznične dane uživajući u skijanju na Bjelašnici, dok drugi šetaju i ispijaju tople napitke u ugostiteljskim objektima.

Bjelašnica i prvog dana 2022. godina ispunjena je posjetiocima, a u prilog tome ide činjenica da su na ovoj olimpijskoj ljepotici mnogi dočekali Novu godinu, uz prekrasni vatromet i noćno skijanje. Noćno skijanje krenulo je od 20 sati, a potrajalo je do ranog jutra. Skijaše i ostale posjetitelje u najluđoj noći zabavljao je DJ.

U sklopu unapređenja postojeće infrastrukturu i ponude novog iskustva skijanja, kompanija ZOI'84 je tokom godine aktivno radila na pripremi nove skijaške sezone, a dio tih priprema je i novi BX lift koji je danas otvoren na Bjelašnici.

Iako je Bjelašnica vrvila posjetiocima, danas na Trebeviću je zabilježena manja posjeta nego prethodnih vikenda. Tek poneki su se odlučili da neradni dan provedu na najbližoj planini iznad Sarajeva, a oni su mogli uživati u svježem zraku i tišini.

Izvor: klix.ba