English 

Please enter a search term to begin your search.

BJELASNICA
XMEDIA
12.11.2014
Skijalište Otvoreno
Noćno skijanje Otvoreno
Liftovi u funkciji N/A
Visina snijega N/A cm
Vremenska progrnoza na Bjelasnici

Skijanje

Sport za sve generacije


   

Novi Pravilink ponašanja na skijalištu

Bjelašnica na prvi pogled nema puno staza, no prednost Bjelašnice je ta što su ovdje staze održavane i rijetko kad ćete moći naići na kamenje. Staze su vrlo lijepe i široke, ispeglane i dovoljno dugačke. Za prijevoz skijaša na vrh zadužena su dva tanjurića, dva sidra, te jedna trosjedežnica koja vozi oko 12 minuta do pod sam vrh planine.
Staza ima za sve profile - od početničkih plavih, na koje vuku tanjurići i sidra, do onih ozbiljnih, olimpijskih crno-crvenih, na koje će vas otpremiti spomenuta trosedežnica instalirana nakon rata. Do vrha planine možete produžiti tanjurićem.

Bjelašnica ima i reflektore, tako da ljubitelji noćnog skijanja mogu koristiti jednu stazu (na našem portalu ćete redovno biti obavješteni o radu noćnog skijanja). Staza je umjerenog nagiba dužine 750 m, te je upotpunosti i vrlo dobro osvijetljena.

Ukoliko ne posjedujete vlastitu opremu, ovdje je možete iznajmiti kompletno. Skije i oprema su uglavnom novijih godišta. Pored skija, moguće je iznajmiti snowboard i sanke za djecu. (usluge/oprema i ski servisi)

Bjelašnica je svake godine sve bogatija ugostiteljskom ponudom, Osvježenje možete potražiti u modernistički izgraÄ‘enom objektu pod imenom Benetton, u kojem je takoÄ‘er smješten i servis, te WC-i. Nasuprot Benettonu je Planinska kuća, drveni objekat vrlo ugodnog interijera, u planinskom štihu kojim odiše duh ZOI '84. Cijene u Planinskoj kući su nešto više u prosjeku, no ovdje ćete se moći najesti autohtonih specijaliteta kao što su burek, pite, uštipci, teletina i sl. U blizini se nalazi i hotel Maršal sa modernim kapacitetima noćenja, restoranom, ski servisom, salama za konferencije, barom, diskotekom i sl..

UraÄ‘en je i kompletan projekt vještačke proizvodnje snijega, te se već od 1. oktobra počela ugraÄ‘ivati multibarijera. TakoÄ‘er, rečeno je da su sve instalacije za vodu, struju i videonadzor postavljene i zatrpane, a obezbjeÄ‘eni su i priključci vode na bazen kapaciteta 10.000 kubnih metara.

U Bjelašnicu se posljednjih nekoliko godina puno ulaže, a kako saznajemo ove godine su KJP ZOI84 OCS D.O.O. i austrijska firma DOPPELMAYR potpisali  Ugovor o isporuci i montaži opreme za instalaciju kabinske žičare Babin do - vrh Bjelašnice.

Kako saznajemo, užurbano se grade novi smještajni kapaciteti,  što je još jedan dokaz ozbiljnog shvaćanja potencijala koji pruža ova destinacija.

Za svaku pohvalu je dobra volja, marljivost i ljubaznost djelatnika, što je rijetkost na nama najbližim skijalištima. Primjerice, za lošeg kišnog i snježnog vremena nasloni sjedežnice uredno se spuštaju te dižu za svakog skijaša posebno, kako se ne bi smočili više no što je potrebno.

Ratrak ne vozi samo jednom dnevno, već po potrebi izlazi odmah na stazu, taba snijeg i tako koristi maksimalno prirodne uvjete za stvaranje dobre i čvrste podloge.

Vjerujemo da će se Bjelašnica razviti u veliki i odličan skijaški centar, no već je i sad sasvim solidna destinacija za skijaše i bordere, kojih ovdje ima u nešto manjem postotku.

Nemojte propustiti odvoziti stazama kojima su skijale skijaške legende!

Tekst djelimično preuzet sa : www.skijanje.hr


 

   Apartman Kadić
Bjelašnica, Babin do  Apartman Hamel
Babin Do, Bjelašnica  Apartmani El Tarik Oil
Babin Do, Bjelašnica  Hotel Hecco
Bašcarsija, Sarajevo

VAZNI BROJEVI
AFTER SKI PARTY
Tourist Biro
Vasa reklama